بررسی آخرین آرایش انتخاباتی اصولگرایان در گفت‌وگوی «فرهیختگان» با سیدمحمد حسینی
نیروهای انقلاب و اصولگرا به‌تدریج فعال می‌شوند و قطعا معتقد به مشارکت حداکثری به‌عنوان توصیه همیشگی رهبر فرزانه انقلاب بوده‌اند، چراکه افتخار نظام اسلامی به پشتوانه مردمی و مشارکت گسترده مردمی است.
  • ۱۳۹۹-۱۱-۱۵ - ۱۲:۱۱
  • 00
بررسی آخرین آرایش انتخاباتی اصولگرایان در گفت‌وگوی «فرهیختگان» با سیدمحمد حسینی
به‌دنبال مشارکت حداکثری مردم هستیم/ ستاد قالیباف تشکیل شده است
به‌دنبال مشارکت حداکثری مردم هستیم/ ستاد قالیباف تشکیل شده است

به گزارش «فرهیختگان»، راه زیادی تا انتخابات نمانده اما حال‌وهوای کشور هم شباهت زیادی به ماه‌های پیشاانتخاباتی ندارد و احزاب و تشکل‌ها با حوصله درحال طراحی مواضع و تعیین مصادیق هستند، هرچند کرونا و پرهیز از سفرهای استانی نیز مزید بر علت شده است. برای اطلاع از آخرین وضعیت سیاسی و آرایش انتخاباتی نیروهای اصولگرا با سیدمحمد حسینی، عضو شورای ائتلاف و دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران گفت‌وگو کرده‌ایم که نکات قابل‌تاملی را درباره کاندیداهای اصولگرا مطرح کرده است. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه از نظر می‌گذرانید.

با توجه به اینکه چندی‌پیش شورای وحدت هم درکنار شورای ائتلاف تشکیل شد، درباره آخرین جمع‌بندی‌ها و وضعیت نیروهای انقلاب ناظر به انتخابات ریاست‌جمهوری1400 توضیح دهید.

با توجه به اهمیت انتخابات بسیاری از افراد احساس مسئولیت می‌کنند تا رئیس‌جمهور کارآمد انتخاب شود، در همین راستا نیز تلاش‌هایی انجام‌شده اما انسجامی که در گذشته بود، اکنون کمتر است؛ درحال حاضر شوراهای متعددی فعال هستند، هم شورای ائتلاف که از قبل بوده و فعالیت آن ادامه دارد و هم شورای وحدت که با محوریت جامعه روحانیت شکل‌گرفته، حضور دارند. جبهه پایداری نیز مانند گذشته فعالیت‌های خاص خود را دارد و برخی جبهه‌ها و تشکل‌های دیگر نیز در این زمینه کار می‌کنند و در عین حال همه تاکید دارند درنهایت باید یک وحدت و انسجام ایجاد شود، چراکه تنها در این صورت است که نتیجه انتخابات به‌نفع نیروهای انقلاب خواهد شد.

 نباید تجربه تلخ سال92 تکرار شود

اگر وضعیت تشتت اصولگرایی ادامه داشته باشد، تحلیل شما چیست؟

ما معتقدیم اگر این اختلاف و چندگانگی ادامه داشته باشد، به‌دست آوردن نتیجه کار دشوار می‌شود و ما تجربه تلخ سال92 را داریم. از این جهت ضرورت دارد هرچه زودتر یک سازوکاری در نظر گرفته شود.

پیشنهاد شما برای تجمیع آرا و نظرات در جبهه انقلاب چه بوده است؟

یکی از راه‌هایی که ما به‌عنوان کانون دانشگاهیان پیشنهاد دادیم، این بود که روی گزینه‌ای به تفاهم برسیم که مورد قبول همگان باشد، از این‌رو پیشنهاد ما همان گزینه سال96 یعنی آیت‌الله رئیسی است که با 16میلیون رای که در آن دوره علی‌رغم تخریب‌های فراوانی که صورت گرفت، رکورد جدیدی بود چراکه در رقابت با رئیس‌جمهور مستقر به‌دست آمده بود. بنابراین قطعا در سال‌های اخیر با توجه به اینکه ایشان در قوه‌قضائیه کارنامه درخشانی داشته و امید و اعتماد را به مردم بازگردانده و ازسوی دیگر بی‌پایه و اساس‌بودن تبلیغات منفی علیه ایشان به اثبات رسیده، سبب شده ایشان احتمالا بتواند با رای بالا انتخاب شود.

 به‌دلیل شرایط کرونایی کار برای معرفی چهره‌های جدید دشوار است

درمجموع می‌توان گفت کسی درمورد اصلح‌بودن آقای رئیسی اختلاف ندارد هرچند برخی معتقدند شاید ایشان بخواهد در قوه‌قضائیه بماند لذا به‌نظر می‌رسد به‌دلیل شرایط کرونایی که فرصت تبلیغ و معرفی چهره‌های شناخته‌نشده دشوار است، بهتر است چهره شناخته‌شده‌ای مطرح شود. به‌طور طبیعی برای معرفی چهره‌های ناشناخته باید حداقل یک‌سال وقت گذاشت و کاندیداها در استان‌ها، شهرها، دانشگاه‌ها و در جمع متخصصان و نخبگان حضور یابند اما اکنون زمان بسیار کم است و درنهایت کار برای معرفی چهره‌های جدید دشوار است.

به‌جز شورای وحدت و شورای ائتلاف، چه تشکل‌های دیگری فعال شده‌اند؟

مدیران دولت‌های نهم و دهم نیز برخی فعالیت‌ها را آغاز کرده‌اند.

 اگر توافق نشود، نیکزاد، رستم قاسمی و فریدون عباسی کاندیدا می‌شوند

ائتلاف آنها به محوریت چه کسی است؟

محوریت ندارد اما جلساتی داشته‌اند و افرادی همچون آقایان نیکزاد، رستم قاسمی و دکتر عباسی جزء کاندیداها هستند، از این‌رو اگر توافق ایجاد نشود آنها نیز وارد رقابت می‌شوند.

 ستاد آقای قالیباف و سعید محمد تشکیل شده است و کاری به شورای ائتلاف ندارند

وضعیت آقای قالیباف برای حضور در 1400 چگونه است؟

ستاد ایشان نیز تشکیل شده و کار می‌کنند، البته آقای سعید محمد هم هستند و آنها نیز کاری به شورای ائتلاف ندارند. البته آقایان قاضی‌زاده و محسن رضایی نیز فعالیت می‌کنند.

آقای جلیلی چطور؟

آقای جلیلی هم کارگروه‌های متعددی داشتند و در قالب دولت در سایه فعال بودند و ایشان هم کم‌وبیش فعالیت خود را دارند. البته این‌طور نیست که همه محدود به شورای ائتلاف و شورای وحدت شوند و اشخاص و گروه‌های دیگر نیز فعالیت می‌کنند. بنابراین به‌نظر بنده پیشنهاد ما مبنی‌بر حمایت از آقای رئیسی راه میانبر است که سریع‌تر می‌توان به جمع‌بندی رسید؛ چراکه سازوکارهایی که برخی در نظر دارند باعث می‌شود تصمیم‌گیری به تاخیر بیفتد و فرصت معرفی کاندیداها کم شود؛ کمااینکه در انتخابات گذشته نیز این مشکل را داشتیم که در هفته آخر این جمع‌بندی صورت گرفت.

پیشنهاد شما درباره آقای رئیسی با مقبولیت مواجه شده است؟

این مساله ازسوی کانون دانشگاهیان در قالب بیانیه اساتید سراسر کشور مطرح شد و بازتاب خوبی داشت؛ اخیرا نیز نشست مجازی دبیران استانی ما در سراسر کشور برگزار شد و هیچ فردی از نیروهای انقلاب نیست که اشکال و ایرادی به حضور آقای رئیسی داشته باشد.

در این زمینه با جامعه روحانیت نیز طرح موضوع شده است؟

ایشان عضو جامعه روحانیت مبارز است و در گفت‌وگوهایی که با برخی افراد داشتیم آنها نیز تاکید داشتند اگر آقای رئیسی بیایند، گزینه اول جامعه روحانیت علی‌القاعده باید آقای رئیسی باشد.

ناظر به مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس سال گذشته، برخی معتقد هستند اصولگرایان دلخوش به مشارکت پایین و ناکارآمدی دولت بوده و به رای‌آوری خود اطمینان دارند و به همین دلیل در فعالیت‌های انتخاباتی جدی نیستند، این انتقاد را قبول دارید؟

خیر، به‌نظر می‌رسد نیروهای انقلاب و اصولگرا به‌تدریج فعال می‌شوند و قطعا معتقد به مشارکت حداکثری به‌عنوان توصیه همیشگی رهبر فرزانه انقلاب بوده‌اند، چراکه افتخار نظام اسلامی به پشتوانه مردمی و مشارکت گسترده مردمی است از این‌رو مشارکت 42درصد در انتخابات مجلس را هم خوب و کافی نمی‌دانیم. بنابراین باید تلاش کنیم امید و اعتماد به مردم بازگردد و تاثیر منفی عملکرد دولت بر سرمایه اجتماعی نظام، ترمیم شود. اگر انتخابات خوبی برگزار شود هم آثار داخلی دارد و هم در سطح جهانی تاثیرگذار است، لذا ما هم به دوستان تاکید کردیم خوش‌خیال و خاطرجمع نباشند، چراکه نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران قابل پیش‌بینی نیست و باید جدی کار کنیم و در عین حال مردم را متقاعد کنیم که هم در انتخابات شرکت کرده و هم به نیروی کارآمد، پرتوان و انقلابی رای بدهند.

*‌نویسنده: مریم عاقلی، روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰